MATHISON rozširujú ponuku o daňové právo

MATHISON rozširujú ponuku o daňové právo

Nový partner, nové služby, nové výzvy

Sme radi, že vám hneď v úvode roka môžeme napísať o vzrušujúcich zmenách, ktorými sme v MATHISON prešli. Napĺňať našu víziu - motivovať k odvážnejším štandardom - by sme nemohli bez šikovného tímu. Keď vieme, že za nami stoja silné osobnosti, aj my môžeme odvážne stáť za našimi klientmi.

Preto vám chceme s hrdosťou predstaviť našu novú junior partnerku, Lenku Paluchovú

Lenka sa špecializuje na daňové právo, v ktorom spája svoje vzdelanie z dvoch vysokých škôl a postgraduálneho LL.M. štúdia medzinárodného zdaňovania vo Viedni. V advokácii pôsobí viac ako 8 rokov, prešla si prácou na domácich aj zahraničných klientoch a pracovala pre výrobný podnik s viac ako 1 000 zamestnancami.

Ako sama vraví, „V živote mám rada nové výzvy a idem si za svojím cieľom. Verím, že ak chcete robiť veci dobre, musíte ich robiť poriadne - a v práve a daniach to platí dvojnásobne. Vďaka tomu môžu mať moji klienti pokojný spánok.

Aj my radi prijímame výzvy a jednu z nich nám prináša aj spolupráca s Lenkou. Ďalšia významná novinka je totiž priamo spojená
s jej špecializáciou.

Rok 2020 začíname s ponukou služieb v oblasti daňového práva.

V praxi vám pomôžeme napr. pri:

    •  daňovom nastavovaní transakcií pri fúziách, akvizíciách, vstupe na trh atď.
    •  daňovom poradenstve z hľadiska DPH a dane z príjmov pre lokálnych i zahraničných vr. e-commerce) klientov
    •  daňovom poradenstve pri prevodoch nehnuteľností a pri developerských projektoch
    •  nastavovaní medzinárodných štruktúr
    •  zastupovaní v daňovom konaní pred daňovým úradom

 

Viac o nápade poskytovať daňové právo hovorí Oliver Majdúch, managing partner kancelárie:
Ako advokáti sme pôvodne vyrástli na práci pre TECH sektor. V súčasnosti však okrem technologických firiem zastupujeme aj výrobné fabriky, energetické spoločnosti, silných e-commerce hráčov a obchodné spoločnosti naprieč všetkými segmentmi - od startupov, cez SME až po Fortune 500 korporácie. Všetci títo klienti potrebujú v určitom momente poradcu, ktorý okrem právnych záležitostí zohľadní aj daňové otázky.

Som nadšený, že odteraz im dokážeme poskytnúť tieto služby pod jednou strechou. Ultimátne tým zvyšujeme náš priamy prínos pre klientov biznis. Zároveň, táto kombinácia práva a daní dáva MATHISON silnú konkurenčnú výhodu oproti iným kanceláriám.

Pre ukážku, ako konkrétne vám vieme byť touto novou službou nápomocní, sme pre vás pripravili krátky praktický tip - ako v roku 2020 ušetriť na dani z predaja obchodného podielu alebo akcií. Môžete si ho prečítať na našej stránke Ako v roku 2020 ušetriť na dani z predaja obchodného podielu alebo akcií.

Ostatné články

Prvá regulácia umelej inteligencie

Prvá regulácia umelej inteligencie

EÚ prichádza s prvou právnou reguláciou AI na svete (AI Act). Neregulované využívanie AI môže zasahovať nie len do bezpečnosti krajín EÚ, ale aj do ľudských práv a súkromia občanov.  Na začiatok chce Komisia priniesť definíciu AI systému. Jej presné znenie ešte nie je známe, avšak hlavným kritériom pri jej vytváraní by…

Európsky akt o kybernetickej odolnosti pre výrobky s digitálnymi prvkami

Európsky akt o kybernetickej odolnosti pre výrobky s digitálnymi prvkami

EÚ parlament a Rada dosiahli predbežnú dohodu ohľadom podoby Európskeho aktu o kybernetickej odolnosti. Tento akt rieši kybernetickú bezpečnosť výrobkov, ktoré obsahujú digitálne prvky – od softvérových produktov, smart spotrebičov cez detské monitory a hračky až po mobilné telefóny.  Nová regulácia sa bude vzťahovať na všetky produkty, ktoré sú pripojené priamo alebo…

Napíšte partnerovi
kancelárie

Klientom zvyčajne odpovedáme do 24 hodín

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.
MATHISON