Prečo nemám v HR blogu fotku koláčiku od mojich vysmiatych kolegov. Alebo 5 dôvodov prečo nepracovať v MATHISON.

Prečo nemám v HR blogu fotku koláčiku od mojich vysmiatych kolegov. Alebo 5 dôvodov prečo nepracovať v MATHISON.

Rozprával som sa s klientom, ktorý vedie medzinárodnú IT firmu. Bavili sme sa o tom, čo je gro mojej práce. Prišli sme k záveru, že na konci dňa sú to dve veci - budovanie biznisu a tímu.

Kancelária nám rastie, klienti pribúdajú. Stávka na technológie sa nám vypláca. 

Druhá strana mince je jasná - potrebujeme nových ľudí! 

Súčasný tím si vychovávame, ale kapacitne nestačíme. Tak sme roztočili štandardné kolieska - inzeráty, cally atď. Zistili sme, že na pracovných portáloch nečakajú zrovna zástupy kandidátov namakaných v IT práve. 

Damit. 

Na headhunterov nemáme budget :(

Tak skúšam blog ;)

Nazval som ho 5 dôvodov, prečo nepracovať v MATHISON.

1. Pracujeme, aby sme sa stali úspešnou kanceláriou

Nie sme happy tam, kde sme. A kým sa dostaneme, kam chceme, urobíme veľa chýb. Biznis veci sa učíme za behu, a tak to aj vyzerá. Chvíľu trvá, kým sa zabehnú procesy. Chvíľu tiež trvá, kým si uvedomíme, že ich potrebujeme. Chceme ďalej rásť a všetko čo rastie, bolí. Nechcem vás odstrašiť, naopak, som len otvorený. Slovami kolegyne, ktorá odišla - “Oliver, si idiot, asi sa ti to na konci podarí, ale stojí to za to?” 

Ale - úprimne, je to celkom jazda a môžete byť toho súčasťou. Darí sa nám robiť veci. Sme nadšení do toho, čo robíme a chceme vybudovať dobrý biznis. Podľa Barbary, ktorá k nám prišla ako zelenáčka a teraz lúska IT dealy - “Oliver, stále hovoríte, ako sa chceme stať č. 1 na IT. A ja viem, že nebullshitujete. Cítim, že sa nám tu môže podariť niečo veľké a že to bude dosť popi*ovka.” 

2. Nepracujete na partnerov ale na tím a kanceláriu

Na prvom mieste sú tím a kancelária. Raz chceme byť miliónovou firmou a máme vysoké náklady na platy a fungovanie. Sme preto nekompromisní voči sebe aj tímu, aby sme tú sumu každý mesiac zarobili a zaplatili účty. Náš tím má 3-zložkové odmeny - fixné platy, bonusy a provízie a má tak podiel na tržbách. Nie sme sweatshop, naši právnici nepracujú po nociach, ani cez víkendy. Ale tempo je rýchle, nezadrbávame sa a nemôžeme spolupracovať s non-performermi.  

Ale - s Evou si vyplácame fix 2000 EUR. Všetko ide do kancelárie. Môžete sa nám vždy pozrieť do očí a viete, koľko z tej srandy máme my.  

3. Robíme kvalitné právo 

Tím vedie Eva Schin. Držíme vysoký štandard výstupov a formálnej kvality. Máme prísne kontrolné mechanizmy, bez ohľadu na senioritu. Našich právnikov denne vedieme a feedbackujeme. Lezieme im tým dosť na nervy. Takže, ak chcete rásť ako drevo v lese - slobodne a voľne, nie sme tí praví pre vás. 

Ale - chceme aby ste sa stali hustými advokátmi. Budete pracovať pre top klientov, čeliť tier 1 kanceláriám, zvyknete si na feedback a získate víťazný mindset. A ak vás zaujímajú technológie, tak určite stojíme za zváženie. 

4. Robíte to, v čom ste dobrí a čo vás motivuje 

Na začiatku sa pýtame na vašu motiváciu. Prečo ráno vstávate z postele, čo vás drivuje. Potom spolu hľadáme vaše silné stránky a definujeme pozíciu. Pracujeme podľa metódy OKR (objectives and key results). A aby toho nebolo málo, chceme od vás commitment, aby ste plnili, čo ste si vybrali. Každý vie skončiť po pár mesiacoch, lebo to ide pomaly alebo ťažko. Of course it sucks! My hľadáme srdciarov a bojovníkov, ktorí neuhýbajú.  

Ale - vieme sa spolu prehrýzť k zaujímavým záverom. Možno objavíte, čo vás v práci naozaj baví. Možno to konečne aj začnete robiť. A keď sa pridáte k nám, urobíme všetko preto, aby ste sa nevzdali. 

5. Chceme owner independent business

Nechceme k sebe “muklov”, ktorí dostanú do rúk sadu príkazov a budú plniť vízie silných vodcov. Hľadáme talenty a ponúkame im platformu, na ktorej sa môžu realizovať. Chce to nasadenie a angažovanosť, čo nesadne úplne každému. Preto, ak hľadáte fixné pravidlá a šéfa, ktorý vám bude stále hovoriť, čo máte robiť, nie sme dobrá voľba.    

Ale - máme otvorenú firmu aj hlavy a na konci dňa chceme, aby firma nebola závislá na Schin ani Majdúchovi. Je to vaša príležitosť naučiť sa to, čo vieme my a nájsť svoj sweetspot. 

*****

Tak, je 23:17, blog má 832 slov a písal som ho 3:48h, toto je verzia c. 6. Som zvedavý, či zafunguje. 

A prečo tu teda nemám fotku rebarborového koláčiku a kávičky od mojich vysmiatych kolegov?

Pretože by to nebolo úprimné.

Obrazy v kancelárii nám niekoľko týždňov ležali opreté o stenu, lebo sme ich nestíhali zavesiť. Áno, chováme sa k sebe pekne, oslavujeme narodeniny, aj tie obedy máme spoločné (niekedy). Len máme veľa práce.

A ak hľadáte dobrú výzvu pre vašu kariéru, nechceme na vás zapôsobiť hlúposťami. Nie sme cukráreň.

Alebo - ak by ste chceli podebatovať napríklad o cookies, budem rád, ak mi napíšete na cookies@mathisonlegal.sk

Môžeme sa pobaviť o tom, čo vás baví na technológiách a či sme pre vás tí praví. Úprimne.

Ostatné články

Prvá regulácia umelej inteligencie

Prvá regulácia umelej inteligencie

EÚ prichádza s prvou právnou reguláciou AI na svete (AI Act). Neregulované využívanie AI môže zasahovať nie len do bezpečnosti krajín EÚ, ale aj do ľudských práv a súkromia občanov.  Na začiatok chce Komisia priniesť definíciu AI systému. Jej presné znenie ešte nie je známe, avšak hlavným kritériom pri jej vytváraní by…

Európsky akt o kybernetickej odolnosti pre výrobky s digitálnymi prvkami

Európsky akt o kybernetickej odolnosti pre výrobky s digitálnymi prvkami

EÚ parlament a Rada dosiahli predbežnú dohodu ohľadom podoby Európskeho aktu o kybernetickej odolnosti. Tento akt rieši kybernetickú bezpečnosť výrobkov, ktoré obsahujú digitálne prvky – od softvérových produktov, smart spotrebičov cez detské monitory a hračky až po mobilné telefóny.  Nová regulácia sa bude vzťahovať na všetky produkty, ktoré sú pripojené priamo alebo…

Napíšte partnerovi
kancelárie

Klientom zvyčajne odpovedáme do 24 hodín

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.
MATHISON