Granty na ochranné známky

Granty na ochranné známky

Úrad EÚ pre duševné vlastníctvo ponúka aj v roku 2023 možnosť podať malým a stredným podnikateľom (SME) žiadosť o grant. Preto, ak plánujete zápis svojej ochrannej známky, môžete tak ušetriť na poplatkoch. 

V období od 23. januára 2023 do 08. decembra 2023 môžete Úradu predkladať vaše návrhy. Uzávierka predložených žiadostí v tomto období je každý piatok, a do 10 dní od uzávierky budete vedieť výsledok posúdenia vášho návrhu. 

K návrhu si pripravte:

  • bankové údaje (bankový výpis spoločnosti, IBAN s kódom krajiny, BIC/SWIFT)
  • potvrdenie o DPH 
  • čestné vyhlásenie (od oprávneného vlastníka alebo zamestnanca, prípadne externého zástupcu)

Po úspešnom schválení návrhu je potrebné požiadať Úrad o služby v oblasti duševného vlastníctva, ktoré následne sami zaplatíte. Následne požiadate o náhradu týchto poplatkov. Úspešný uchádzač bude mať preplatené poplatky, ktoré Úradu v súvislosti so zápisom uhradí. Náhrady sa udeľujú priamo spoločnosti a prevádzajú sa priamo na bankový účet. 

Poukazy neplatia spätne, náklady na činnosti vykonané pred získaním poukazu nie je možné nahradiť. Pre viac informácií si môžete prečítať vyčerpávajúci dokument od Úradu, alebo – obráťte sa na nás!

Ostatné články

Prvá regulácia umelej inteligencie

Prvá regulácia umelej inteligencie

EÚ prichádza s prvou právnou reguláciou AI na svete (AI Act). Neregulované využívanie AI môže zasahovať nie len do bezpečnosti krajín EÚ, ale aj do ľudských práv a súkromia občanov.  Na začiatok chce Komisia priniesť definíciu AI systému. Jej presné znenie ešte nie je známe, avšak hlavným kritériom pri jej vytváraní by…

Európsky akt o kybernetickej odolnosti pre výrobky s digitálnymi prvkami

Európsky akt o kybernetickej odolnosti pre výrobky s digitálnymi prvkami

EÚ parlament a Rada dosiahli predbežnú dohodu ohľadom podoby Európskeho aktu o kybernetickej odolnosti. Tento akt rieši kybernetickú bezpečnosť výrobkov, ktoré obsahujú digitálne prvky – od softvérových produktov, smart spotrebičov cez detské monitory a hračky až po mobilné telefóny.  Nová regulácia sa bude vzťahovať na všetky produkty, ktoré sú pripojené priamo alebo…

Napíšte partnerovi
kancelárie

Klientom zvyčajne odpovedáme do 24 hodín

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.
MATHISON