COVID-19 Praktické odporúčania ohľadne daní a nákladov – pokračovanie

COVID-19 Praktické odporúčania ohľadne daní a nákladov – pokračovanie

Tento týždeň sme dokončili náš online daňový seriál praktických odporúčaní na čo si dávať pozor pri znižovaní základu dane. Nižšie nájdete zhrnutie ďalších troch dielov, ktoré bezprostredne nadväzujú na prvé 4 diely z predchádzajúceho newslettra.

Veríme, že aj takýmto spôsobom vám pomôžeme prekonať toto náročné obdobie.


5. diel – Využitie nižšej sadzby dane
 

Na tému 15%-nej sadzby dane z príjmu, ktorú možno za určitých okolností od 1.1.2020 použiť už bolo publikovaných mnoho článkov. Táto novinka sa stretla s pozitívnym aj negatívnym ohlasom. V našom 5. diely daňového seriálu vám priblížime ako sa dá s touto novinkou efektívne pracovať.

Viac si môžete prečítať tu.


6. diel – Čo s nespotrebovaným tovarom podliehajúcim skaze
 

Kvôli vládnemu nariadeniu máme zatvorenú väčšinu obchodných prevádzok. Mnoho spoločností tak rieši, čo urobiť s nespotrebovaným tovarom, ktorý podlieha skaze (potraviny, kvety, zelenina). V 6. diely daňového seriálu sa dočítate ako náklady vynaložené na zásoby, ktoré boli znehodnotené v  súvislosti s vládnymi opatreniami okolo COVID-19 môžu byť daňovo uznanými nákladmi.

Celý 6. diel seriálu nájdete tu.


7. diel – Daňové dopady neuhradených faktúr
 

Mnoho spoločností v súčasnosti čelí nielen poklesu tržieb, ale aj platobnej neschopnosti. Nevieme vám ponúknuť riešenie týchto problémov. Prinášame vám však informácie ako zmierniť ich dopady. V 7. diely daňového seriálu sa môžete dozvedieť prečo si dávať pozor na splatnosť záväzkov obzvlášť v tomto ekonomicky ťažkom období.

Viac o daňových dopadoch neuhradených faktúr nájdete tu.

Ostatné články

Prvá regulácia umelej inteligencie

Prvá regulácia umelej inteligencie

EÚ prichádza s prvou právnou reguláciou AI na svete (AI Act). Neregulované využívanie AI môže zasahovať nie len do bezpečnosti krajín EÚ, ale aj do ľudských práv a súkromia občanov.  Na začiatok chce Komisia priniesť definíciu AI systému. Jej presné znenie ešte nie je známe, avšak hlavným kritériom pri jej vytváraní by…

Európsky akt o kybernetickej odolnosti pre výrobky s digitálnymi prvkami

Európsky akt o kybernetickej odolnosti pre výrobky s digitálnymi prvkami

EÚ parlament a Rada dosiahli predbežnú dohodu ohľadom podoby Európskeho aktu o kybernetickej odolnosti. Tento akt rieši kybernetickú bezpečnosť výrobkov, ktoré obsahujú digitálne prvky – od softvérových produktov, smart spotrebičov cez detské monitory a hračky až po mobilné telefóny.  Nová regulácia sa bude vzťahovať na všetky produkty, ktoré sú pripojené priamo alebo…

Napíšte partnerovi
kancelárie

Klientom zvyčajne odpovedáme do 24 hodín

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.
MATHISON